Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Napocska csoport

"Ha belül hordozod a napot, nem számít, hogy kint esik."
(Ferenczi Klaudia)

A Mátyás Király Óvoda és Mini Bölcsőde mindig tündöklő „napocskáját” a 2,5 – 4 évesek csapata, 25 mini - kiscsoportos gyerek teszi nap, mint nap, fényessé.
A mindennapos játék, mesélés és énekelgetés, mondókázás mellett sok időt töltünk a mozgásos tevékenységekkel,  a rendszeres levegőzéssel játszóudvarunkon és az óvoda környezetének megismerését célzó  séták alkalmával. Óvodás napjainkon elsősorban egymással és a játékokkal ismerkedünk; megtanulunk egymás mellett és együtt tevékenykedni. Arra törekszünk, hogy minden gyerek önmagához képest fejlődve végül kiegyensúlyozott, önálló iskolássá majd felnőtté váljon. Az ehhez vezető úton igyekszünk a céljaink elérését segítő szokásrendszert kialakítani és a megismert szabályok betartására nevelni a gyerekeket. A Napocska csoportosok - életkori sajátosságaikból adódóan – mindennapjainak jelentős részét teszik ki a gondozási feladatok. Célunk, hogy a kicsik felnőtt segítségével, de fokozatosan egyre több önállósággal végezzék a munka jellegű tevékenységeket, a mosdóhasználatot, az önkiszolgálást, illetve az öltözködést is. A gyerekek már kiscsoportban a lehető legnagyobb fokú önállóságot érjék el minden téren.
 Legfontosabb feladatunk a gyerekek játéktevékenységének fejlesztése. Ezt elősegítve az életkoruknak megfelelő fejlesztő játékokat biztosítunk, ötleteket, témát kínálunk fel számukra. A játéktevékenység fejlesztésével és az együtt tevékenykedéssel is segítjük a gyerekek közösségbe való beilleszkedését és az összetartozás érzésének kialakulását.
Ha szeretnéd, hogy a Nap fénye rád ragyogjon és melegével kísérjen, akkor szeretettel vár téged is a Napocska csoport. 
Incike óvó néni, Editke óvó néni, Betti néni 

Szabó-Bózsó Gézáné

Óvodapedagógus

Gajdács Edit

Óvodapedagógus

Papp Tiborné (Betti)

Dajka