Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Katica csoport

"Egyszer egy hétpettyes katicabogárka elindult megnézni, mi van a világban."

Eleven, vidám, nyüzsgő kis csoport vagyunk, járnak hozzánk kisebbek és nagyobbak. Csoportunk részben osztott, jelenleg 24 kis- középső csoportos gyermek jár, akik családias, őszinte, szeretetteljes légkörben töltik mindennapjaikat. A következő vers kiválóan jellemzi csoportunkat:

Dudás Eszter: Katica
Pettyes ruhánk igen csinos          
Rosszalkodni abban tilos!
Ide-oda repülünk
Bajba sosem kerülünk!
Egész nap mi sürgünk-forgunk
Játék, torna, sok a dolgunk!
Így kerek az ovis napunk
Szeretetet adunk-kapunk!


Szakmai munkánkról:
 Csoportszobánk vidám, kellemes hangulatú, dekorációját mindig az adott évszaknak és aktualitásoknak megfelelően díszítjük. Fontosnak tartjuk a gyermekek szabad játékát, amelyhez biztosítjuk a változatos, biztonságos eszközöket, játékokat, megfelelő helyet, időt és élményeket. A gyermekek tapasztalatszerzésére sokféle tevékenységet kínálunk. Egy-egy téma feldolgozása több napon keresztül, komplex formában, differenciáltan valósul meg, amely során kíváncsi, kreatív, környezettudatos, befogadó, boldog, érzelemgazdag gyermekeket igyekszünk nevelni. Az évszakokhoz, aktuális projektekhez kapcsoljuk a feldolgozandó anyagokat. A gyermekek készségeit, kézügyességét sokféle tevékenységgel fejlesztjük. A zenei nevelésnél törekszünk a hagyományok és az ünnepek megőrzésére. Mi felnőttek, mindent megteszünk azért, hogy a gyermekeket az életkoruknak és egyéni fejlettségüknek megfelelően, minél több inger érje és pozitív szemléletű, a világra nyitott emberekké váljanak. Sok játékos tevékenységgel, mozgással, zenével, dalos játékkal, verssel, mesével színesítjük az óvodai mindennapokat
A gyermekeink nagyon szeretik a mozgást a szabadban, ezért igyekszünk minél több időt tölteni szép, rendezett udvarunkon, ahol folyamatos lehetőségünk adódik a mozgásfejlesztésre. Nagyon fontos feladatnak tartjuk az egészséges életmódra való nevelést, a környezettudatos magatartás kialakítását már óvodás korban. Igyekszünk a gyermekek életét hagyományokkal, programokkal, kirándulásokkal, ünnepekkel színesíteni, gazdagítani.
Alapvető nevelési elvünk a gyerekek feltétel nélküli elfogadása, tisztelete, a biztonságos, családias légkör kialakítása, a szülőkkel való harmonikus, őszinte együttműködés.
Célunk, hogy szépre fogékony, lakhelyükhöz kötődő, hagyományokat tisztelő, magabiztos, aktív, másokkal együttműködni tudó boldog gyermekekké, sikeres felnőttekké váljanak.
Szeretettel várunk Benneteket a Katica csoportba! 
   
Betti óvó néni, Aranka óvó néni, Tündi dajka néni, Zsófi néni

 

Riczó Péterné

Óvodapedagógus

Fodorné Király Aranka

Óvodapedagógus

Németh Zsófia

Pedagógiai asszisztens

Savanya Tünde

Dajka